Print Icon
 
Websitemachine


Beste Guest,

Vorige maand meldden we je dat we naar een nieuwe server gaan verhuizen en dat je daar niets van zou merken. Op dat laatste moeten we terugkomen.

Je mag niets missen

We willen garanderen dat alle aanmeldingen, input op websites, bestellingen en e-mail foutloos verhuizen. Dat kunnen we doen door de oude server tijdens de verhuizing naar de nieuwe server 'dicht' te zetten. 

Wanneer en hoe lang

Morgenavond (woensdag) vanaf 20:00 uur sluiten we de server tijdelijk af. We schatten dat het verhuizen van de data 2 uur duurt. Dit kan sneller, kijk onderaan deze mail hoe je kunt helpen!

Wat je gaat merken

Je website gaat tijdelijk uit. Je kunt even geen e-mail ontvangen en ook niet versturen. Je computer en telefoon zullen meldingen geven dat de server onbereikbaar is. Deze meldingen kun je negeren. 
Iemand die jou een e-mail stuurt, krijgt een bericht terug dat de e-mail niet afgeleverd kan worden en dat het later opnieuw geprobeerd wordt. 

Zodra de nieuwe server online is, kunnen er nog wat 'hikjes' in de e-mail verbinding zitten. 
Als je je eigen site vaak bezoekt, heeft je browser het ip-adres en de inhoud van die site opgeslagen in zijn cache (geheugen). Een herstart van je computer is voldoende om te verversen. Soms is het nodig de browsercache te legen.

Hoe je kunt helpen

Er moet een grote hoeveelheid data verplaatst worden naar de nieuwe server. Hoe eerder dat klaar is, hoe sneller we weer 'in de lucht' zijn. Je kunt dit helpen versnellen door je e-mail op te ruimen. Schoon je inbox en verzonden items op, leeg je prullenbak, en archiveer e-mail in offline mappen zodat oude mail van de server afgaat.
Het lijkt bijna nutteloos om die kleine e-mailtjes weg te gooien maar het tegendeel is waar. De grootste hoeveelheid schijfruimte op de server wordt in beslag genomen door e-mail!

Contact tijdens de verhuizing

Je kunt mij bellen of berichten sturen via iMessage, Signal of Telegram: 06 21 981 090
Via twitter zullen we mededelingen doen over de status van de verhuizing: @Ontwerpfabriek

Vragen zijn van harte welkom. 

Met vriendelijke groet,
Jan Pieter